• Verzonden binnen 1-3 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €35

Over WrapMore

Kirsten Tigelaar, eigenaresse van WrapMore

Kirsten Tigelaar

Het idee voor WrapMore is ontstaan vanuit een verlangen om bij te dragen aan een betere wereld. Een wereld waarin de maatschappij niet meer ingericht is op het gebruik van wegwerpproducten, maar op het hergebruiken van duurzame producten. Een welbekend wegwerpproduct dat in vrijwel ieder huishouden ligt, is inpakpapier. Te vinden in alle vormen en maten, afgestemd op verschillende feestdagen en verpakt in een extra stuk plastic. Uit onderzoek blijkt dat er in Engeland per jaar zoveel inpakpapier gebruikt wordt, dat je er 8 keer mee de aarde rond zou kunnen. Doelloos afval, want nadat het cadeau uitgepakt is belandt dit vaak in de prullenbak. Zonde van het papier en vervuilend voor onze mooie planeet.

 

Een land waarin ze de kunst van cadeaus geven en prachtig inpakken goed hebben begrepen, is Japan. Daar zijn cadeaus goed voor iedere gelegenheid en hebben zij naast inpakpapier een prachtig alternatief, namelijk stof. Een herbruikbare variant die eindeloos veel inpaktechnieken heeft waarmee ware kunstwerken gecreëerd worden. De stof scheurt nooit, je bent sneller klaar met inpakken dan met papier en zelfs ronde vormen en bosjes bloemen zijn met een handomdraai leuk ingepakt. Reden genoeg voor WrapMore om te starten met een missie: al het inpakpapier in Nederland vervangen voor een herbruikbare variant van stof. 

 

Duurzaamheid en zero waste zijn belangrijke kernwaarden van WrapMore. Om deze reden worden er naast het inkopen van nieuwe stoffen per meter ook restantstoffen opgekocht. Stoffen zoals overblijfselen van naaiprojecten en oude gordijnen die anders weggegooid worden. Daarnaast wordt al het snijafval bewaard voor een nader te definiëren project. Op deze manier probeert WrapMore zo zero waste mogelijk te werken.